Kirjallisuus

Olen kirjoittanut seitsemän tietokirjaa:
Luovuus lähtee käsistä, Paljastavat värit, hoitavat kuvat, LAVA -kauhu ja himo, Illallistarinoita (Tiina Rantasen kanssa), Ofelian suru, Hymyn salaisuus – Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon ja Kesken kaiken (Susanna Lehmuskosken kanssa).

Krista Launonen - Paljastavat värit, hoitavat kuvat

Kirjat

Kesken kaiken

Kesken kaiken – Eihän minun vielä pitänyt kuolla on makaaberin huumorin sävyttämä kirja elämästä kuoleman kynnyksellä. Se on kahden parantumatonta syöpää sairastavan ystävän, Krista Launosen ja Susanna Lehmuskosken, pohdinnoista syntynyt raa’an rehellinen ja räväkkä keskusteluteos elämästä, sairastamisesta ja kuolemasta.

Tässä kirjassa sairaus ei ole matka itseen eikä se jalosta ketään. Syöpä on elämän heittämä paha, joka pakottaa luopumaan paljosta, mutta jonka kanssa on yritettävä elää järjissään. Ja syöpäpotilaallakin on ilon ja naurun hetkiä. Ennen kaikkea Kesken kaiken on kirja rakkaudesta elettyyn elämään ja pakollisesta antautumisesta kuolemalle.

Kustantaja Avain Kustannus, 2023.

Kirjaa voi tilata:
https://avain.net/tuoteryhma/tietokirjallisuus/1854312?product=9789523045033

Hymyn salaisuus - Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon - Krista Launonen

Hymyn salaisuus

Hymyn salaisuus – Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon? on aikamatka taiteen historiaan. Matka nivoutuu kuvaukseen halusta pysyä elämänilossa kiinni, kun krooninen syöpä asettuu kehoon. Etruskien, Buddhan, Leonardo da Vincin, Elisabeth Vigée Le Brunin ja John Singer Sargentin hymyteokset antavat matkalla voimaa ja toivoa. Kirjassa selvitetään, mitä taidehistoria opettaa elämänilosta.

Kustantaja Avain Kustannus, 2020.

Kirjaa voi tilata:
https://avain.net/tuote/krista_launonen/hymyn_salaisuus_miten_taide_auttoi_minua/9789523042605

Ofelian suru - Krista Launonen

Ofelian suru

Ofelian suru -tietokirja on tutkimusmatka Shakeapearen Ofelian tarinaan ja John Everett Millais‘n vuonna 1852 maalaamaan Ophelia-maalaukseen, mutta se kertoo myös omakohtaisen tarinan surusta. “Siskoni kuoleman jälkeen Ophelia-maalaus ja siitä kirjoittaminen pelastivat minut. Taide auttoi surussa ja kiskoi minut elämään takaisin”, Krista Launonen kertoo. Tarinaan nivoutuu myös maalauksen malli, huikean taiteilijauran Viktorian ajan Englannissa tehnyt Lizzie Siddal. Lizzien ja Ofelian tarinassa on paljon yhtymäkohtia: molemmat muun muassa kuolemat epäselvissä olosuhteissa. Ofelian suru selvittää, mitä naisille tapahtui ja miksi. Kirja kuvaa 1850-luvun arkea, suremisen muutoksia, naisen asemaa, kuoleman jälkeistä elämää ja nykyistä somesurua.

Kustantaja Avain Kustannus, 2018.

Kirjaa voi tilata muun muassa: avain.net 

 

LAVA - Kauhu ja himo, kirjailija Krista Launonen

LAVA

LAVA – kauhu ja himo on esiintymisopas, jossa pureudutaan siihen, miten hyvä esitys tehdään ja miten lavakauhu muutetaan lavahimoksi. Kirja toimii kätevänä oppaana kaikenlaisille esiintyjille. Kirjassa haastatellaan muun muassa Vappu Pimiää, Jani Toivolaa ja Ville Haapasaloa.

Kustantaja Avain Kustannus, 2017.

 

Illallistarinoita - Kirjailija Krista Launonen

Illallistarinoita

Illallistarinoita on ruoka-, taide- ja matkakirja kymmeneen maahan. Kirjassa on parhaita ruoka-ohjeita maailmalta, tekijöiden omakohtaisia matkakertomuksia ja Kristan maalauksia matkoilta. Mukana on tekijöiden suosikkikohteita ja jokaisesta maasta oma menunsa. Kirja on tehty yhdessä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa.

Kustantaja Cozy Publishing, 2017.

 

Paljastavat värit, hoitavat kuvat - Opas kuvien maailmaan - Kirjailija Krista Launonen

Paljastavat värit, hoitavat kuvat

Paljastavat värit, hoitavat kuvat – Opas kuvien maailmaan -tietokirja pureutuu kuvien, värien ja symbolien maailmaan, ja kertoo, miten kuvat ja värit voivat lisätä hyvinvointia. Mukana on runsaasti harjoituksia. LOPPUUNMYYTY!

Kustantaja Gummerus, 2016.

Kirja ilmestyi myös viroksi keväällä 2018.

Luovuus lähtee käsistä - Kirjailija Krista Launonen

Luovuus lähtee käsistä

Luovuus lähtee käsistä -tietokirja on kauniisti kuvitettu opas luovuuteen. Se antaa käytännön ohjeita, miten jokainen voi lisätä luovuutta ja parantaa innovointi- ja ideointikykyään.

Kustantaja Gummerus, 2014.

Lisätietoja: www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512097067/luovuus-lahtee-kasista/

“Kiitos! Kirjasi sattui eilen kirjastossa käteeni ja luin sen kerralla kannesta kanteen. Tykkäsin ja sain paljon uutta ajateltavaa sekä tukea omille ajatuksilleni”,

Anni Mielitilan Facebook-sivuilla.