Kirjallisuus

Olen kirjoittanut kuusi tietokirjaa:
Luovuus lähtee käsistä, Paljastavat värit, hoitavat kuvat, LAVA -kauhu ja himo, Illallistarinoita, Ofelian suru ja viimeisimpänä Hymyn salaisuus – Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon?

Krista Launonen - Paljastavat värit, hoitavat kuvat

Kirjat

Hymyn salaisuus - Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon - Krista Launonen

Hymyn salaisuus

Hymyn salaisuus – Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon? on aikamatka taiteen historiaan. Matka nivoutuu kuvaukseen halusta pysyä elämänilossa kiinni, kun krooninen syöpä asettuu kehoon. Etruskien, Buddhan, Leonardo da Vincin, Elisabeth Vigée Le Brunin ja John Singer Sargentin hymyteokset antavat matkalla voimaa ja toivoa. Kirjassa selvitetään, mitä taidehistoria opettaa elämänilosta. Kustantaja Avain Kustannus, 2020.

Kirjaa voi tilata:
https://avain.net/tuote/krista_launonen/hymyn_salaisuus_miten_taide_auttoi_minua/9789523042605

Ofelian suru - Krista Launonen

Ofelian suru

Ofelian suru -tietokirja on tutkimusmatka Shakeapearen Ofelian tarinaan ja John Everett Millais‘n vuonna 1852 maalaamaan Ophelia-maalaukseen, mutta se kertoo myös omakohtaisen tarinan surusta. “Siskoni kuoleman jälkeen Ophelia-maalaus ja siitä kirjoittaminen pelastivat minut, taide auttoi surussa ja kiskoi minut elämään takaisin”, Krista Launonen kertoo. Tarinaan nivoutuu myös maalauksen malli, huikean taiteilijauran Viktorian ajan Englannissa tehnyt Lizzie Siddal. Lizzien ja Ofelian tarinassa on paljon yhtymäkohtia: molemmat muun muassa kuolemat epäselvissä olosuhteissa. Ofelian suru selvittää, mitä naisille tapahtui ja miksi. Kirja kuvaa 1850-luvun arkea, suremisen muutoksia, naisen asemaa, kuoleman jälkeistä elämää ja nykyistä somesurua. Kustantaja Avain Kustannus, 2018.

Kirjaa voi tilata muun muassa: avain.net tai prisma.fi.

Lue kirjan taustoista Kristan Mielitila -blogista Pieni matkaopas Lontoo: Ofelian surun jalanjäljissä.

Ofelian suru: Kuvia kirjan tarinoista osa 1 ja osa 2

LAVA - Kauhu ja himo, kirjailija Krista Launonen

LAVA

LAVA – kauhu ja himo on esiintymisopas, jossa pureudutaan siihen, miten hyvä esitys tehdään ja miten lavakauhu muutetaan lavahimoksi. Kirjassa haastatellaan muun muassa Vappu Pimiää, Jani Toivolaa ja Ville Haapasaloa. Kustantaja Avain Kustannus, 2017.

Tätä kirjaa voi ostaa suoraan minulta: krista@mielitila.fi. Hinta 20 e + postituskulut

Illallistarinoita - Kirjailija Krista Launonen

Illallistarinoita

Illallistarinoita on ruoka-, taide- ja matkakirja. Kirjassa on parhaita ruoka-ohjeita maailmata, tarinoita ja Kristan maalauksia matkoilta. Mukana on 10 maata ja jokaisesta maasta oma menunsa. Kirja on tehty yhdessä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa. Kustantaja Cozy Publishing, 2017.

Tätä kirjaa voi ostaa suoraan minulta: krista@mielitila.fi. Hinta 20 e + postituskulut

Paljastavat värit, hoitavat kuvat - Opas kuvien maailmaan - Kirjailija Krista Launonen

Paljastavat värit, hoitavat kuvat

Paljastavat värit, hoitavat kuvat – Opas kuvien maailmaan -tietokirja pureutuu kuvien, värien ja symbolien maailmaan, ja kertoo, miten kuvat ja värit voivat lisätä hyvinvointia. Mukana on runsaasti harjoituksia. Kustantaja Gummerus, 2016.

LOPPUUNMYYTY!

Kirja ilmestyi viroksi keväällä 2018.

Luovuus lähtee käsistä - Kirjailija Krista Launonen

Luovuus lähtee käsistä

Luovuus lähtee käsistä -tietokirja on kauniisti kuvitettu opas luovuuteen. Se antaa käytännön ohjeita, miten jokainen voi lisätä luovuutta ja parantaa innovointi- ja ideointikykyään. Kustantaja Gummerus, 2014.

Tätä kirjaa voi ostaa suoraan minulta: krista@mielitila.fi. Hinta 20 e + postituskulut

Lisätietoja: www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512097067/luovuus-lahtee-kasista/

“Kiitos! Kirjasi sattui eilen kirjastossa käteeni ja luin sen kerralla kannesta kanteen. Tykkäsin ja sain paljon uutta ajateltavaa sekä tukea omille ajatuksilleni”,

Anni Mielitilan Facebook-sivuilla.