Terapia&Valmennus

Mielitila - Taideterapia, kuvassa Krista Launonen

Hyödynnä vahvuutesi, löydä intohimosi, vahvista osaamistasi ja itsetuntemustasi!

Kaipaatko selkeämpää suuntaa työhösi tai elämääsi? Haluatko tutustua taideterapiaan ja löytää uusia puolia itsestäsi? Vai oletko kohdannut vastoinkäymisen, jonka selvittämiseen kaipaat apua?

Valmennuksessa saat koko luovuutesi käyttöösi ja opit uutta itsestäsi. Henkilökohtainen valmennus tai taideterapia lähtee liikkeelle asettamalla tavoitteet ja etenee tarpeittesi mukaan. Tapaamiset koostuvat harjoituksista ja keskusteluista.

Kolmen kerran valmennus tai taideterapia 318 e tai kertamaksu 110 e/ 60 min. Tai kysy 90 min aikoja tai katso kohta INFO. Ota yhteyttä ja varaa ensimmäinen kerta: krista@mielitila.fi

Mitä taideterapia on?

Kuva tavoittaa sen, minne sanat eivät yllä.

Tunnetaideterapiassa minuus, omat tunteet, ajatukset ja mielen lukot näyttäytyvät kuvina. Taideterapiassa ei tehdä taidetta, eikä kuvien tarvitse esittää mitään.

Tapaamisen aluksi kartoitetaan asiakkaan elämätilanne. Sitten maalataan yksi tai useampi kuva, jonka jälkeen keskustellaan siitä, mitä tunteita maalaamien ja valmis kuva herättävät. Kuvan kautta saa näkyväksi tunteita ja oivalluksia, jotka tuskin tulisivat esille ilman kuvia. Kynä, sivellin tai kädet ovat väline, jonka avulla alitajunta saa rauhassa työstää tunteita ja tapahtumia.

Tavoitteena on itse ymmärtää, mistä ongelmat johtuvat ja miten ongelmat voisi ratkaista. Terapeutti on rinnalla kulkija ja tuki. Terapeutti ei tarjoa valmiita vastauksia tai anna elämäohjeita.

Kaikki tunteet ovat sallittuja. Terapia on turvallinen paikka käydä läpi tunteita ja ajatuksia. Taideterapia toimii parhaiten, kun terapiatapaamisia on vähintään kolme.

Yksilöterapiassa tapaamiset muokkaantuvat asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Terapeutilla on vaitiolovelvollisuus. En kerää sosiaaliturvatunnuksia enkä yhteystietoja. Teen muutamia muistiinpanot käsin paperille mutta en liitä niihin nimi- tai muita tietoja.