Krista Launonen

Taiteen asiantuntija, luennoitsija, tietokirjailija, kuvataiteilija, taideterapeutti

 

Krista Launonen, Luovuusasiantuntija, luennoitsija, tietokirjailija, kuvataiteilija, taideterapeutti

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

krista@mielitila.fi
puh. 044 7099 888

Mielitila Facebookissa: http://facebook.com/AitoArt/
Instagram: @kristalaunonen

HUOM! Mielitilassa oleilee usein pieni Bobo-koira!

Avajaiset-taidepodcast

avajaiset, taidepodcast

Avajaiset-taidepodcast ilmestyi vuosina 2020-2022, yhteensä 79 jaksoa. Näin se esitteli itsensä: “Avajaiset esittelee, analysoi ja kritisoi ajankohtaisia taidenäyttelyitä ja -ilmiöitä.  Nautimme avajaistarjoilusta ja ruodimme samalla puhuttelevimmat teokset. Äänessä taiteen moniottelija Krista Launonen ja muodin ammattilainen Milla Muurimäki.”

Kuunneltavissa Apple Podcasts, Spotify ja soundcloud.com/avajaiset 

Avajaiset somessa:

facebook.com/avajaiset.podcast

Instagram: @avajaiset_podcast

Mielitila-studio

Laippatie 13, Roihupelto, Helsinki (numero 13 on seinävalossa)

Alaovi on lukossa iltaisin ja viikonloppuisin, eikä talossa ole summeria. Päiväsaikaan pääset suoraan sisään, joten tule kolmanteen kerrokseen. Iltaisin tulen sinua alaovelle vastaan muutama minuutti ennen sovittua aikaa. Soitathan tai laitathan viestin, jos myöhästyt p. 044 7099 888.

Kerrothan, jos tarvitset hissiä. Älä käytä tavarahissiä yksin, ilman avainta, se jää jumiin!

Pysäköinti: kadulla pysäköintipaikkoja ja suurehko parkkialue.

Julkisilla: Bussit 550 ja 92 pysähtyvät muutaman sadan metrin päähän Villarintielle.

Lähin metroasema on Siilitie, josta noin 7 minuutin kävelymatka. Seuraa näitä ohjeita, Google antaa paljon pidemmän kävelyreitin:

Käänny metroaseman ovelta vasemmalle ja ylitä Siilitie. Käänny heti oikealle vihreiden kerrostalojen jälkeen. Kulje Siilinpesä-ravintolan ohi ylös mäkeä. Kävele tie päähän ja käänny oikealle. Kävele mäki ylös. Mäen päällä näet skeittipuiston, kävele sen ohi, puisto jää vasemmalle. Kävele värikkääksi maalatun alikulkusillan ali ja jatka suoraa oikealle kaartuvaa jalankulkutietä, kunnes Laippatie alkaa tien päässä. Käänny oikealle ja olet Laippatiellä

HUOM!

Mielitila-studioon kuljetaan entisöintiyrityksen tilojen kautta, joten studiolle saattaa kantautua jonkin verran puupölyä ja ääniä.

Tilaan mahtuu enintään 7 taiteilijaa kerrallaan.

Hinnasto

Yrityksille:

Pyydä tarjous luennoista, maalaus- ja luovuustapahtumista, workshopeista ja kursseista: krista@mielitila.fi, p. 044 7099 888.

Kerro viestissäsi, keitä olette, montako teitä on ja milloin ja missä haluatte kokoontua. (Mielitilaan mahtuu maalaamaan 7 ihmistä.) Kuinka kauan tilaisuus kestäisi? Entä millaisia toiveita ja tavoitteita teillä on? Entä millaisiin haasteisiin haluaisitte apua?

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 7 vuorokautta ennen tapahtuman tai koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä peritään koko osallistumismaksun.

Yksityisille:

En kerää sosiaaliturvatunnuksia ja teen muistiinpanoja vain käsin. Muistiinpanoissa ei näy henkilötietoja. Minulla on vaitiolovelvollisuus.

Valmennus, ohjaus, taideterapia tai kaikkien yhdistelmä tarpeen ja toiveiden mukaan:

 • Kertamaksu 104 e/ 60 min
 • Kolmen kerran paketti edullisemmin 302 e (= 180 min).

Maalausopetus yhdelle henkilölle (saatavana myös lahjakortteja)

 •  119 e/ 90 min
 • Kolmen kerran paketti  edullisemmin 330 e (=270 min.)
 • Kysy tarjous kahden hengen maalauskerrasta

Hinnat sisältävät alvin ja tarvittavat tavarat. Jos käytössä on maalatessa kangaspohjia, lisätään laskuun ennalta sovitusti pohjan hinta.

Jos haluat järjestää pienelle porukalle paint&wine-illan tai muun luovan tapahtuman, ota yhteys. Räätälöin sen teille sopivaksi ja saat samalla tarjouksen.

Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 7 vuorokautta ennen tapaamista/tapahtumaa ja myöhemminkin lääkärintodistuksella. Aikaa voi siirtää ja muuttaa 48 tuntia ennen tapaamista. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä peritään koko osallistumismaksun.

Kuka

Luovuusasiantuntija, luennoitsija, tietokirjailija, kuvataiteilija, taideterapeutti

Krista Launonen

Olen opiskellut Lontoossa, Surrey Universityssä kuvataiteilijaksi ja Helsingin yliopistossa taidehistoria pääaineenani. Olen luovuusasiantuntija, luennoitsija ja taideterapeutti. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus esihenkilötyöstä ja opettamisesta. Olen kirjoittanut kuusi tietokirjaa. Seitsemäs kirjani ilmestyy loppukesästä 2023.

Työskentelin aikakauslehtialla 15 vuotta, vuodesta 1998, ensin toimittajana ja toimituspäällikkönä ja sitten päätoimittajana. Viimeiset 7 mediavuottani toimin Trendi- ja Voi hyvin -lehden päätoimittajana. Tammikuussa 2014 perustin Mielitila-yritykseni.

Nykyään opetan Sisustusakatemiassa värioppia, luovuutta ja tyylien historiaa ja Villa Mandalassa Luovat metodit ja taide hyvinvoinnin välineenä -opintojaksoa. Vedän workshopeja luovuudesta, taiteen hyvinvointivaikutuksista ja itsensä kehittämisestä ja opetan maalausta yksityisoppilaille ja ryhmille.

Tein vuosina 2020-2022 Avajaiset-taidepodcastia Milla Muurimäen kanssa, kuuntele se esimerkiksi täältä: soundcloud.com/avajaiset .

Olen pitänyt maalauksistani useita yksityisnäyttelyitä. Seuraavan kerran maalauksiani ja installaatioitani on esillä Galleria Art Fridassa Helsingissä lokakuussa 2024.

Opiskelu on intohimoni ja niinpä opiskelen koko ajan lisää. Tällä hetkellä jatkan taidehistorian opintojani Helsingin yliopistossa työni ohella.

Kirjallisuus

Olen kirjoittanut kuusi tietokirjaa:

 • Luovuus lähtee käsistä (Gummerus, 2014) kertoo arkiluovuudesta.
 • Paljastavat värit, hoitavat kuvat – Opas kuvien maailmaan (Gummerus, 2016) perehtyy kuvien ja värien merkitykseen. Kirja ilmestyi viroksi vuonna 2018.
 • LAVA -kauhu ja himo (Avain Kustannus, 2017) on opas esiintymiseen ja vuorovaikutukseen.
 • Illallistarinoita (Cozy Publishing, 2017) on ruoka-, matka- ja taidekirja. Kirjan toinen tekijä on ruokatoimittaja Tiina Rantanen.
 • Ofelian suru (Avain Kustannus) kertoo surusta John Everett Millais’n vuonna 1852 tekemän Ophelia-maalauksen kautta.
 • Hymyn salaisuus – Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon? (Avain Kustannus, 2020) kertoo viidestä hymytaideteoksesta ja siitä, miten taide voi auttaa, kun sairastuu krooniseen syöpään.
 • Seitsemäs kirjani Kesken kaiken – Eihän minun vielä pitänyt kuolla ilmestyy elokuussa 2023. Olen kirjoittanut sen yhdessä Susanna Lehmuskosken kanssa.

Media

Flinkkilä&Kellomäki-tv-ohjelman vieraana areena.yle.fi

Ateneumin kuukauden vieraana ateneum.fi

Helsingin Sanomien haastattelu hs.fi

Haastattelu Hymyn salaisuudesta avain.com

Eeva-lehden haastattelu Eeva

Sari Valton haastattelu Mona Lisa ja muita terapeuttisia taidehymyjä https://areena.yle.fi/audio/1-50583337

Läheisen menetyksestä https://www.terve.fi/artikkelit/suru-on-tatuoitu-syvalle

Miten kuvat ja värit vaikuttavat: areena.yle.fi/1-3313802

Esiintymisjännityksestä
Bassoradiossa

Ruoka-, matka- ja taidekirja Illallistarinoita Liisan seikkailut -blogissa

Jokainen ihminen on yhtä luova: MTVLifestyle

Luovuus- ja aivoasiaa MTV:llä

Ratko ongelmia nukkumalla: MTVLifestyle

Luovuudesta ja kirjoista helmet.fi

Asiakkaat

Mielitila on toiminut tammikuusta 2014 ja järjestänyt luentoja, luovuus-, virkistys-, hyvinvointi- ja maalaustapahtumia lukuisille yrityksille, kuten Telia, Sos-lapsikylä, Helsingin kaupunki, Amer Sport, Stora Enso, Metso, Suomen Messut, Kulttuuritalo, Eurokangas, Villa Mandala ja Carital.

Asiakkaina on ollut myös lukuisia järjestöjä, naisverkostoja ja yksityisiä ihmisiä.