Tapahtumat&Matkat

Mielitila - Tapahtumat ja matkat

Tapahtumat

Hymyn salaisuus - Miten taide auttoi minua löytämään elämänilon

Kaikille avoimet workshopit, luennot ja kurssit

Katso sivun ala-osasta nyt myynnissä olevat maalaustapahtumat!

Katso myös Mielitilan Facebook-sivut: https://www.facebook.com/AitoArt

Lahjaksi ikioma maalaushetki itselle tai ystävälle? Tai teille molemmille? Haluatko antaa jotain ainutlaatuista, hauskaa ja luovaa? Henkilökohtainen maalausopetus kestää puolitoista tuntia. Lähdemme liikkeelle lahjan saajan toiveista ja tavoitteista. Maalaamme joko vesiväreillä tai akryyliväreillä. Hinta 120 e/90 min./1 hlö tai 160 e/90min./2 hlöä. Lahjan saaja voi varata itselleen sopivan ajan. Mukaan voi ottaa vaikka pullon kuohuvaa. Kerro meilitse krista@mielitila.fi sinun ja lahjan saajan nimet ja osoite, johon lahjakortti lähetetään. Laskun saat sähköisenä joko yhdessä tai kahdessa erässä.

Krista Launonen - Mielitila

Taiteilijatreffit

Kristan taidetta voi tulla katsomaan – ja toki myös ostamaan – työhuoneelle Mielitilaan Helsingin Roihupeltoon. Sovi tapaaminen: krista@mielitila.fi

Muutamia teoskuvia hintoineen nähtävillä täällä: https://mielitila.fi/taide/

 

maalausillat

Varaa oma paikkasi maalausiltaan!

 

HUOM! Maalaustilassa oleilee usein Frida-koira.

Koronaan liittyen: Käytämme kaikilla kursseilla kasvomaskeja ja huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Kurssille otetaan vain 3-5 osallistujaa.

Paikka: Mielitila-studio, Laippatie 13, Roihupelto, Helsinki.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset kaikille kusseille: krista@mielitila.fi. Saat sähköpostilla lisäinfoa ja laskun kurssin jälkeen.

AKVARELLEJA PUUTARHASSA

Koronaturvallinen kesäkurssi maalaamisesta kiinnostuneille

Tule maalaamaan herttoniemeläisen omakotitalon pihalle kesäiltaisin. Kesäkuussa kokoonnumme kolme kertaa maalaamaan. Joka ilta on eri teema ja hyödynnämme luovasti puutarhan kukkia ja kasveja. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä lämmittelytehtävällä, sitten tehdään pidempi maalaustehtävä ja lopuksi pidetään kannustava katselmus. Saat apua välineiden käyttöön, joten voit osallistua, vaikka et olisi maalannut aiemmin. Ideana on tutustua ja innostua maalaamisesta. Ilta sopii myös pitempään harrastaneille.

Hinta: 40 e/kerta, sis. kaikki tarvittavat välineet. Tarjolla on kylmiä ja kuumia juomia. Omat juomat, eväät, omat maalausvälineet ja kukkahatut sallittu. Tule yksin tai ystävän kanssa maalamaan kesäillan hurmaa Oravatielle Herttoniemeen. Säävaraus eli maalaamme, mikäli ei sada.

Voit ilmoittautua jo nyt mukaan ja varmistat paikkasi rennossa maalausillassa: krista@mielitila.fi. Saat lähempänä tapahtumaa lisätietoja.

Akvarelli-illat säävarauksella:

ke 9.6. klo 17.15.-19.15 

ti 22.6. klo 16.30-18.30 

ti 29.6. klo 16.30-18.30

 

SYKSYN KURSSIT

PYHIEN KUVIEN MAALAUSKURSSI

pyhänä 26.9. klo 13-16.

Tällaista kurssia et ole nähnyt missään aiemmin!

Astu pyhään! Pyhät kuvat on Mielitilan asiakkaan toiveesta kummunnut sunnuntai-iltapäivän mittainen maalauskurssi, jossa puhumme siitä, mikä tekee kuvasta pyhän. Kerron pyhyydestä taiteessa, mutta emme rajoita pyhyysteemaa vain uskolliseen taiteeseen. Jokaisella voi olla täysin uniikki käsitys pyhästä. Pyhä voi olla rauhoitettu tai yliluonnollinen, se voi liittyä luontoon, olla henkinen tai fyysinen asia, ihminen, esine tai paikka.

Maalaamme iltapäivän aikana oman pyhän kuvan joko akryyleillä kankaalle tai akvarelleilla paperille. Kurssin aikana saat opastusta ja apua, joten voit tulla mukaan, vaikka et olisi aiemmin maalannut.

Hinta 59 e, sisältää kaikki tarvittavat materiaalit, kahvia/teetä.

Et tarvitse mitään mukaan, mutta jos sinulla on jo malli tai inspiraatiokuva tai -esine, jota haluat hyödyntää tai joka on sinulle pyhä, ota se mukaan.

 

SEURAA VIIVAA -piirustus- ja maalausilta 25.8. klo 17-19

Kaikki lähtee viivasta. Seuraa omaa viivaasi.

Tämä piirustus- ja maalauskurssi on täysin uniikki ja syvällinen tapa lähestyä kuvan tekemistä. Tämä viiva voi muuttaa elämäsi!

Tule paikalle rennoissa vaatteissa, jotka saavat sotkeutua. Riisumme kengät pois, joten varaa mukaan mukavat (villa)sukat. Et tarvitse mitään välineitä etkä minkäänlaista taidekokemusta, mutta jos taide tai piirustus ja maalaus ovat sinulle tuttuja, saat illasta uusia elementtejä työkalupakkiisi. Viivakurssi sopii myös mainiosti ”jatkokurssiksi” meditaatiomaalausillassa käyneille. Joten vapauta mielesi, seuraa viivaasi ja ylläty!

Ilta koostuu neljästä erilaisesta viivaharjoituksesta sekä informaatiosta aiheesta Viiva taiteessa.

Hinta: 49 e/hlö, sisältää kaiken tarvittavan materiaalin, kahvia ja teetä.

MEDITAATIOMAALAUSILTA

Tule rentoutumaan 27.9. klo 17-19

Meditaatiomaalauksen tarkoitus on rentoutua kuvantekemisen kautta, saada luovuus virtaamaan ja poistaa stressiä.
Tässä työpajassa kuvataiteilija ja taideterapeutti Krista Launonen ohjaa sinua rentoutumisen ja keskittymisen kautta maalaamaan. Siirrymme suorittavasta maailmasta hetkessä elämiseen ja näemme kauneutta ympärillämme. Maalaaminen toimii stressinpoistovälineenä. Meditaatiomaalauksessa pääpaino ei ole lopputuloksessa tai taiteen tekemisessä, vaan intuition käytössä, prosessissa ja rentoutumisessa.
Ilta koostuu lämmittelyharjoituksesta, oman meditatiivisen kuvan valinnasta, rentoutusharjoituksesta ja meditaatiomaalauksesta. Saat myös ohjausta maalausvälineiden käyttöön. Työskentelemme paperilla ja vesiliukoisilla maaleilla. Hyödynnämme muun muassa taidehistorian klassikkoteoksia. Aiempaa kokemusta ei tarvita.
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 45 e/hlö, sisältää kaiken tarvittavan materiaalin.

TUTUSTU AKRYYLIMAALAUKSEEN 20.9. klo 17-19.30

Tule mukaan maalaamaan rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tässä työpajassa jokainen pääsee maalaamaan oman, uniikin teoksen akryylimaaleilla kankaalle. Ilta koostuu lämmittelyharjoituksesta, teknisestä tehtävästä, luonnostelusta ja akryylimaalauksesta. Saat ohjausta maalausvälineiden käyttöön ja henkilökohtaista opetusta. Hyödynnämme muun muassa taidehistorian klassikkoteoksia. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta ilta sopii jo harrastaneille.

Tule rohkeasti mukaan! Kukaan synny suureksi taiteilijaksi eikä opi kiinaa ensimmäisellä oppitunnilla, mutta hauskaa voi silti olla ja kipinä voi syttyä.

Ajankohdat:

Kesto: 2,5 tuntia

Hinta: 62 e/hlö, sisältää alvin, kaiken tarvittavan materiaalin ja kahvia/teetä.

 

Matkat

mielitila maalausmatkat

Lähde maalaamaan Haapsaluun, Viroon kesällä 2021

Akvarellimaalausta ja kylpylähoitoja Haapsalussa  1­.-6.8.

Paras tapa yhdistää loma ja luovuus. Taidekurssi stimuloi aivoja ja kylpylähoidot rentouttavat kehoa. Suosittu kurssimme sopii niin aloittelijoille kuin maalausta harrastaneillekin.

Paikka: Thalasso Spa Fra Mare, Haapsalussa (Viro), viehättävä kylpylä meren rannalla luonnonpuistossa.

Hinta: 695 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 130 €. Palvelumaksu 14 €/varaus. Hinta sisältää: Taidekurssin opettajana toimii kuvataiteilija, kirjailija Krista Launonen. Hän on kehittänyt uudenlaisen tavan opiskella maalausta. Aito Art -maalausmetodissa yhdistyy intuitiivinen maalaus, rentoutuminen ja taideopetus. Erilaisten tehtävien kautta kehitetään omaa visuaalista ilmaisua. Ota mukaan itsellesi tärkeä kuva, jonka haluaisit maalata.

Käytössämme on taidetila, jossa voi työskennellä vaikkapa yöllä, jos inspiraatio iskee. Jos sinulla on omat taidetarvikkeet, ota ne mukaan. Alkuun pääsemiseksi lehden puolesta on paperia, värejä ja siveltimiä.

Lähtö 1.8. klo 9.00 Eckerö Linen m/s Finlandialla Helsingin Länsisatamasta. Paluu 6.8. Länsisatamaan.

Meriaamiainen menomatkalla ja buffetlounas paluumatkalla. Bussikuljetukset Tallinna– Haapsalu–Tallinna. Majoitus ja täysihoito kokonaisina perilläolopäivinä. Tulopäivänä päivällinen ja lähtöpäivänä aamiainen. Lääkärin vastaanotto ja neljänä aamupäivänä yhteensä 8 kylpylähoitoa, joista puolet henkilökohtaisia hoitoja (esimerkiksi hieronta tai mutahoito) ja puolet ryhmähoitoja (esimerkiksi kuntovoimistelu, suolakammio tai vesivoimistelu).

Ilmoittautumisen jälkeen saat matkan hintaan sisältyvien kylpylähoitojen listan matkatoimistosta. Kauneushoidot, kuten kasvo-, käsi- ja jalkahoidot eivät sisälly kylpylähoitoihin, ne tilataan ja maksetaan erikseen.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Saga Matkat 020 155 6650 ma-pe klo 9-17 tai myynti@sagamatkat.fi